22 Temmuz 2015 Çarşamba

Çeşme Tatili

Herkese selamlar. Sizlere Çeşme tatilinde yaşadığım olumlu olumsuz deneyimleri yazacağım bugün. Bu sene yaz tatilimizin ilk durağı İzmir'in Çeşme ilçesiydi. Ilıca'da yer alan 7800 isimli oteli tercih ettik. En rüzgarlı bölgeyi seçtiğimizi otele varınca anladık. Temmuz ayı olmasına rağmen hava denize girmeye elverişli değildi. Kızım otelde denize giremediği için onu Altınkum denilen bölgeye götürdük. Çeşme'nin çoğu bölgesi rüzgarlı olmasına rağmen Altınkum her zamanki sakinliğindeydi. Ayrıca sahilinde ki ince kumu nedeniylede bebeğinizi denize sokabileceğiniz güzel bir nokta olarak tavsiye edebilirim. 



Otelimiz çok şık ve kaliteliydi. Çocuklu ailelere tavsiye edebilirim. Odalarda isteğiniz doğrultusunda portatif beşik bulunuyor. Ayrıca küçük bir çocuk parkı da bulunuyordu. Biz bebeğimizle bir sıkıntı yaşamadık. 24 saat açık restoranından bebeğimize özel siparişlerde bulunabiliyorsunuz. Sakin bir otel. Animasyon ve şov beklemeyin. Öğlen saatlerinde plajdaki barda hareket başlıyor, müzik seven aileler tercih edebilir.

Odamızın Manzarası

Otelimiz Çeşme merkeze çok yakındı. Çeşme Marinayı eminim hepiniz çok beğeneceksiniz. Akşam yürüyüşleri burada muhteşem oluyor. Bebeğimizle yaptığımız bu yürüyüşlerde oda bol bol temiz hava alma şansına sahip oldu. 

Marina'da günbatımı


Çeşme Marina


Balık severler Marina'da bulunan Şerefe balık restorantına mutlaka uğrasınlar. Meze ve ara sıcak seçeneklerine inanamayacaksınız. Yediğimiz her şey muhteşemdi. Kalamar ızgara ve balık adanayı mutlaka deneyin. Bebeğimiz ne yiyecek burada diye düşünmenize gerek kalmadan söyleyeyim, muhteşem balık çorbasını deneyebilirsiniz. Ayrıca mekandaki eşyalar(tabak, çatal vs) 1970lerden kalma. Oda beğendiğim bir diğer ayrıntıydı.

 Şerefe Restoran

 Şerefe Restoran

 Kızım ve eşim Marina'da

 Çeşme Marina

Bebeğiniz sıkılırsa onu Marina'nın diğer ucundaki lunaparka götürebilirsiniz. Kızım çok eğlendi. Bu arada yaz boyunca Hayal Kahvesinde ünlü sanatçılar konserler düzenliyor. Her Çarşamba Yaşar sahnede mesela. Biz Yaşar'ı dinlemeye gittik ve oldukça keyif aldık.

Lunapark

Biraz da Alaçatı'dan bahsetmek istiyorum. Tarih severler mutlaka çok sevecektir burayı. Eski sokaklar, tarih kokan evler muhteşem. Bu bölgeyi bebek arabasıyla gezmek biraz zor oldu. Dar sokaklar ve arnavut kaldırımları bizi biraz rahatsız etti açıkçası. Çocuksuz aileler için daha ideal bir yer. Burada bulunan oteller butik tarzda. Otelde fazla vakit geçirmek istemeyenler tercih edebilirler. 

 Alaçatı

 Alaçatı

Alaçatı Tuval restoranı çok sevdik. Atmosfer ve çalan müzikler harikaydı. En önemlisi ne yediysek hepsi muhteşemdi. Ege otlarından oluşan tabağı şiddetle tavsiye ediyorum. Bebeğiniz sütlü levreğin tadına mutlaka baksın.
 Tuval

 Tuval

Eşim ve ben

 Tuval

 Muhteşem Ege Otları Tabağı

Yol boyunca eski binaların içine yapılmış kafe ve restoranlar bulunuyor. Gece eğlencesinin bol olduğu bir ortam. Bir çok butik, hediyelik eşyacı, antikacı mevcut. Çarşıyı gezerken çarşıdaki rengarenk ve keyifli hediyelik eşyalar bebeğinizin dikkatini oldukça çekecektir.

 Alaçatı Çarşı

Alaçatı Çarşı

 Alaçatı Çarşı

 Alaçatı Çarşı

Alaçatı

Alaçatı

7800 Hotel

7800 Hotel
Yolcu yolunda gerek, bebekle de gezmek gerek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder